Miqael Persson är låtskrivare, sångare och gitarrist i countryrockbandet HICKS, som just nu har en internationell hitlåt med Mama’s Kitchen. Denna veckan klättrar låten upp till 17:e plats på den anrika och prestigefyllda topplistan
CMR Nashville Hotdisc Top 40
.

 

Hej Miqael, grattis till radioframgångarna inte minst i USA!
Hur mår du just nu, och hur reagerar omvärlden på den plötsliga succén?
– Allt är helt fantastiskt. Det som händer är lite svårt att fatta. Reaktionerna runt om i världen är helt galna. Nya radiostationer lägger till låten på sina spellistor dagligen. Vissa radio dj:s undrar om jag verkligen är från Sverige dom tycker att det låter ”på riktigt”.

Vad händer i vår och sommar? Finns det intresse från USA att ni kommer dit och uppträder?
– Under våren är det mycket radiopromotion. Inspelningen av albumet ”Rock N’ Roll Cowboy” pågår för fullt. De blir en sväng över till Nashville för inspelningar. Och ev ett litet PR-gig där också.
I sommar åker jag ut och spelar så mycket det bara går. Första giget är bokat i Frankrike på countryfestivlen American-Journeys.

Har du någon mer låt på det kommande albumet som du tror kommer hamna på listorna?
– Jag har ett lyxproblem när det gäller nästa singel. Jag har så mångar bra låtar att välja mellan. Det känns som att vilken låt som helst på plattan kan vara nästa singel.
Som sagt lyxproblem… Keep it real. Keep it country ;o)

av Spigget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.