Rock, pop, visor och ballader, och lite stänk av blues och soul. Rolf Carlssons musik rör sig hela tiden i ett gränsland men alltid nära rötterna.

Skivdebuten skedde 1986 och därefter dröjde det tio år innan det kom någon ny inspelning. Ferlin-samlingen ”Dagen är släckt” 1996 blev inkörsporten till en mer reguljär utgivning och första helt egna plattan ”Bra teater” kom året efter. Den följdes av ”Röd” (1998) och ”Aska” (2000) och i och med tredje skivan blev det även lite uppmärksamhet på riksplanet. Låtar som ”Liten man” och ”Dagar utan ljus” roterade i P3/P4 vintern 2000/2001. Deltagandet i Melodifestivalen 2002 med balladen ”Tidig är tiden” gav ringar på vattnet och ett nytt album, ”Sliper”, såg dagens ljus 2004. Flera av låtarna spelades flitigt i radion, och skivan kan betraktas som något av ett konstnärligt genombrott med starka låtar som ”Ingen av oss vinner” och ”För livets skull”.

Det dröjde tre år innan femte albumet ”Blå” landade på skivdiskarna. Tack vare två radiosinglar, ”När tågen går förbi” och ”Maskrosbarn”, blev det bra fokus på plattan. ”När tågen går förbi” blev f.ö. en av de mest spelade låtarna i P4 hösten 2006 och tog sig in på Svensktoppen.
En platta med egna översättningar hade länge funnits i tankarna och 2009 sjösattes ”Kyssar & Guld” som bland annat innehåller singeln ”Det är du”, en duett med Idde Schultz. Låten har streamats över 200 000 gånger på Spotify och Youtube och är numera den mest spelade av Rolfs låtar.
En akustisk “unplugged” platta, ”Andra spår, andra platser”, släpptes 2010, och ett par år senare kom ”Fina dagar” som fick lysande recensioner och låg flera veckor i topp på skivbutiken Bengans egen lista.
Tillsammans med sitt band har Rolf släppt ytterligare två album sen dess, ”Själ & blod” (2015) och ”Härifrån till Kalifornien” (2018).

Välkomna med er bokning!

av Spigget