Bakom namnet HICKS hittar vi låtskrivaren och sångaren Miqael Persson.
Modern country när den är som bäst! Första singeln ”Mamas Kitchen” blev en rejäl radiohit. Den klättrade högt på radiolistorna både i EU-länder och i USA. Debutspelningen på countryfestivalen American-Journeys i Frankrike inför 18 000 pers i publiken var en succe.

Independent Music Networks Country Music Awards i Nashville plockade Hicks dessutom hem det största priset ”Favorite Country Group”. Hicks är det första svenska band som någonsin har blivit nominerade och sen gå och vinna är ett fantastiskt bra betyg för svensk country.

Nu är det dags för nya singeln ”Hayride” som gick rakt in på 2:a plats på IMN Country Top 30 Countdown. # 7 på CMR Nashville Hotdisc Top 40. # 6 på ICoMA Country Chart och #6 på topplistan.eu.
 Nya videon spelades in i Stockholm i -16 grader. ”Vi bokstavligen frös häcken av oss. Men det var så otroligt roligt att det var värt det. Om man tittar noga på videon så ser man att alla är lite sådär skönt grisrosa i hyn på grund av kylan.”


Det var managern/producenten Ronnie Lee Thomas (Alan Jackson, Brooks and Dunn, Montgomey Gentry, Reba, Gretchen Wilson med flera) som sa till Miqael ”Why don’t you become an artist yourself? You’ve got the voice, writing and everything down”
Och så blev det. HICKS jobbar just nu för fullt med debut albumet ”Rock n’ Roll Cowboy” som spelas in i Nashville, Austin och Stockholm.

I Nashville kallar dom HICKS sound för ”Stadium-Country”. ”It’s sounds like Garth Brooks is throwing a party with Brooks and Dunn,Toby Keith, Big and Rich and Def Leppard

Välkomna med er bokning!

av Spigget